Rendszermegoldások

A különböző szűrési feladatokhoz egyedi rendszermegoldásokat kínálunk, amelyek több szűrőből, szűrőkből áll, beleértve a tápszivattyút és a visszaöblítő kezelő egységet (BTU), valamint még sok minden mást…

PBB folyamatgyorsító blokk

Kiinduló helyzet: A belső hűtésű szerszámok megmunkálási folyamatokban történő növekvő alkalmazásával a hűtő kenőanyag nagynyomású ellátása fontossá vált. Következésképpen olyan komplex rendszereket fejlesztettek ki, amelyek tipikus alkatrészeket tartalmaznak, mint például csavarszivattyúk, védőszűrők, vezérlőszelepek, szelepek és érzékelők. Ezeket a rendszereket általában folyadékpanelként tervezik, amelyben az egyes alkatrészeket összekötik és előre szerelik össze egy szerelőpanelen. A megnövekedett termelékenység iránti igény gyorsabb, kompaktabb és alacsony karbantartást igénylő szerszámgépeket igényel. A rendkívül rövid átfutási idők rövidebb telepítési és üzembe helyezési időt igényelnek. Ebben a környezetben a folyadékpanel koncepciója elérte a határait.
HYDAC megoldás: A HYDAC Process Booster blokkot úgy tervezték, hogy megfeleljen az új generációs nagy teljesítményű, kompakt szerszámgépek követelményeinek. A kialakítás szűrővel ellátott tápegységből és adaptálható szivattyúblokkból áll, és a belső hűtésű szerszámok nagynyomású ellátásának teljes funkcionalitását tartalmazza. A blokk a működtetőket és az érzékelőket minimális térfogatban tartalmazza. Ezenkívül a blokk az ügyfélspecifikus követelményeknek megfelelően bővíthető. Adapterlemez biztosítja, hogy az összes elterjedt nagynyomású szivattyú a szerszámgépekhez igazodjon.

HYDAC Process Booster Block PBB: hűtő-kenőanyag-ellátás szerszámgépekhez minimális helyen

  • Védőszűrő – Automatikus visszaöblítő szűrő AutoFilt® RF4
  • Folyamatfigyelés
  • Nyomásszabályozás
  • Nyomásnövelés

BTU visszamosató kezelőegység

A beépített visszaöblítő szűrővel ellátott BTU egység kulcsrakész automatikus szűrőegység vízzel elegyedő hűtő kenőanyagok, olajok vagy mosóvíz számára, amely folyamatosan szűri a szilárd részecskéket, például nagyon finom mágneses és nem mágneses fémrészecskéket, korundot, homokszemcséket stb.

Hosszú távú szűrést tesz lehetővé a részecskékkel redukált szűrlet előállításához. A szűrlet minősége az alkalmazott szűrő elválasztási határától függ. A BTU egység általában a következőkből áll:

  • visszaöblítő szűrő a fő szűréshez,
  • folyamatos szitaszűrő (PTS) az öblítés térfogatának kezelésére,
  • puffertartály alkatrészekkel,
  • ellenőrzés.

A folyamat-szitaszűrő (PTS) egy olyan alkatrész, amelyet az ellenöblítő szűrőtől lefelé helyeznek el, hogy kiszűrje a visszaöblített mennyiséget. Ily módon a csavarszita segítségével egy további szűrési folyamatot hajtanak végre a visszaöblítő vezetéken keresztül. A visszaöblítés térfogatából származó szilárd részecskéket egy zsákszűrőben gyűjtjük össze, amelyet a sodródó szitán szuszpendálunk. Ha ez megtelt, akkor a fiók kinyitásával könnyen eltávolítható. A csavart szitán vagy a zsákon leszűrt folyadék visszafolyik a puffertartályba (BTU1). Amint a puffertartály folyadékszintje eléri a szintmérő felső kapcsolási pontját (opcionális, a tartályszivattyú (opcionális) kiüríti a tartályt. Tekintse meg katalógusunkat.