Gázolaj, üzemanyag szűrők

LVHA kibocsátási irányelvek emelik a dízel üzemanyagok normáit. Ennek eredményeként a szállítóknak garantálniuk kell, hogy kevesebb a szennyeződés és alacsonyabb az
üzemanyagok víztartalma. A biodízel növekvő részarányának további hatása van arra, hogy a meglévő rendszereket utólag kell felszerelni dízel kondicionáló rendszerekkel.

A követelmények teljesítése érdekében nem elegendő a dízel kondicionálása közvetlenül a gépben való használat előtt. Az üzemanyagot a szállítási lánc minden szakaszában – a finomítói termeléstől a végfelhasználóig – szűrni és vízteleníteni kell.
A magas minőségi követelmények teljesítéséhez elengedhetetlen a részecskeszennyezés és a víztartalom ellenőrzése.

Innovatív megoldás szilárd kivitelben:

Az első választás a legkeményebb körülmények között üzemelő mozgó munkagépek és haszongépjárművek számára: HYDAC Diesel PreCare és HYDAC Diesel MainCare.
A járművek megbízható működésének biztosítása és a motor összes alkatrészének sérülésektől való védelme érdekében különösen fontos a dízel üzemanyag optimális előkészítése. Új, a Diesel PreCare és a Diesel MainCare szűrőkoncepcióival a HYDAC trenddefiniáló rendszereket kínál a dízelszűréshez, amely megvédi a járműgyártókat és -kezelőket az üzemzavaroktól, leállásoktól és idő előtti szervizelésektől.

A mobil gépeken alkalmazott kisebb volumenű termékek mellett a nagyobb áramlásokhoz is rendelkezésre állnak berendezések. Ezeket főként a különböző tárolók közötti, az üzemanyagtöltő állomásokon történő szállítás és a motorba történő injektáláskor használják.

Tekintse meg összefoglaló katalógusainkat.

Fedélzeti szűrőházak

HDP FamilieA hatékony dízelszűrés érdekében a “HYDAC Diesel PreCare” megoldása csészeszűrőként két változatban kapható:

 1. Dízel előszűrő, BestCost kivitelben, kézi vízelvezetéssel, felhasználófüggő megoldásként.
 2. Dízel előszűrő HighTech kivitelben, teljesen automatikus vízelvezetéssel Plug & Play, mint innovatív megoldás a felhasználófüggetlen, teljesen automatikus víztelenítéshez akár szívó üzem közben is.

Kiemelkedő teljesítményadatok, amelyeket a kétlépcsős vízeltávolítással és a kiváló szűrési jellemzőkkel lehet elérni szintetikus közegek alkalmazásával – ezek a szűrők különlegességei. Mindkét rendszer előszűrő a szívóoldalon, és megvédi az üzemanyagrendszer minden elemét a víz és a részecskeszennyeződésektől.

Megoldásunk a hatékony dízel főszűréshez a HYDAC Diesel MainCare (HDM) a legmagasabb szennyeződésfelvevő képességet kínálja, és mikronértékben megfelel a modern befecskendező rendszerek követelményeinek. A legegyszerűbb összeszerelés és szervizelés, valamint a motor kiváló teljesítménye ezt a szűrősort az elsődleges választássá emeli a felhasználók körében. A teljesen elégethető szűrőbetét, valamint az anyagok optimális felhasználása pedig kíméli környezetünket.

HDP BC

BestCost Design:
Kézi vízelvezetéssel, mint hagyományos, felhasználófüggő megoldás. Jellemzők:

 • Áramlási sebesség: akár 600 l / hHDP 1800 BC
 • Szűrési besorolás: változó (standard 10 µm)
 • Hőmérsékleti tartomány: -40 és + 90 ° C között
 • Névleges feszültség: 24V DC (opcionális 12V)
 • Névleges teljesítmény, üzemanyag előmelegítés: 300 W
 • A nedvesség elválasztásának mértéke:> 95% az ISO CD 16332 szerint
 • Üzemi nyomás: <1 bar (szívóoldali alkalmazás)
 • Több modulként is kapható (HDP 1200 BestCost, HDP 1800 BestCost) akár 1800 l / h áramlási sebességgel

Tekintse meg a termék katalógusát.

HDP HT

HighTech Design:
Teljesen automatikus vízelvezetéssel Plug & Play, mint innovatív megoldás a felhasználófüggetlen, teljesen automatikus víztelenítéshez, még szívó üzem közben is. Jellemzők:

 • Áramlási sebesség: akár 600 l / hHDP HT
 • Szűrési besorolás: változó (standard 10 µm)
 • Hőmérsékleti tartomány: -20 és + 90 ° C között
 • Névleges feszültség: 24V DC (opcionális 12V)
 • Névleges teljesítmény, üzemanyag előmelegítés: 300 W
 • A nedvesség elválasztásának mértéke:> 95% az ISO CD 16332 szerint
 • Üzemi nyomás: <1 bar (szívóoldali alkalmazás)
  Több modulként is kapható (HDP 1200 HighTech, HDP 1800 HighTech) akár 1800 l / h áramlási sebességgel

Tekintse meg a termék katalógusát.

HDM

Rendkívül hatékony finomszűrés motoros alkalmazásokhoz. Jellemzők:

 • Schaltplan zu HDMKapható sorozatgyártmányként és testre szabott megoldásként
 • Soros termék 2 méretben: 170 és 340
 • Kompatibilis a dízellel, biodízel (B0-B100), (nem vezetőképes)
 • Szűrőelemek: Dieselmicron® (teljesen szintetikus szűrőközeg)
 • Kapható átváltható megoldásként (HDMD)

Tekintse meg a termék katalógusát.

HDPD BC

HDPD 340 BC

Tekintse meg a termék katalógusát.

HDPD HT

HDPD 600 HT

Tekintse meg a termék katalógusát.

Szűrőbetétek

ON-D

A kétlépcsős felépítésű Dieselmicron® szűrőelemek innovatív kialakítása kiemelkedő, szennyeződéstől független nedvességelválasztást kínál, egyidejűleg a kiemelkedő részecskeelválasztással.

BestCost-betétek

HDP BCÚj betéttechnológia: Dieselmicron® szűrőelem 2-fokozatú rendszerrel, funkcióval integrált, egyedi zárósapkával. Új típusú szűrőelem kétlépcsős kivitelben, amely a szennyezettség szintjétől függetlenül kiemelkedő víztelenítést és kiváló részecskeszűrést ötvöz egyszerre. Jellemzők:

 • Részecskék eltávolítása és a cseppek koaleszcenciája (1. szakasz):
  Tisztán szintetikus szűrőközegek alkalmazásával a szennyeződés magas visszatartó képessége és a folyamatos koaleszcencia garantált.
 • Vízeltávolítás (2. szakasz):
  A szűrőcső hidrofób gátja garantálja az 1. szakaszban összeforrt vízcseppek megbízható elválasztását.

HighTech betétek

HDP HT ElementÚj betéttechnológia: Dieselmicron® szűrőelem 2 fokozatú rendszerrel. Új típusú szűrőbetét kétlépcsős kivitelben, amely a szennyezettség szintjétől függetlenül kiemelkedő víztelenítést és kiváló részecskeszűrést ötvöz egyszerre. Jellemzők:

 • Részecskék eltávolítása és a cseppek koaleszcenciája (1. szakasz):
  Tisztán szintetikus szűrőközegek alkalmazásával a magas szennyeződés és a folyamatos koaleszcencia garantált.
 • Vízeltávolítás (2. szakasz)
  A szűrőcső hidrofób gátja garantálja az 1. szakaszban összeforrt vízcseppek megbízható elválasztását.

Optimicron Diesel

ON-DA kimondottan a dízel szűrésére kifejlesztett Optimicron Diesel szűrőbetéteknél nagyon nagy szennyeződésmegtartó képesség és alacsony nyomásesés társul. Ez a betétek hosszú élettartamát eredményezi. A legkorszerűbb anyagok használata garantálja a kiváló elválasztási értékeket egyetlen fokozatban is, és ez a készülék teljes élettartama alatt folytatódik.

A kétlépcsős víztelenítéshez használt Optimicron Diesel elemek olyan anyagokat használnak, amelyeket kifejezetten a víz egyesítésére és a víz és a dízel elválasztására terveztek. Biztosítják a biztonságos és hatékony víztelenítést még akkor is, ha a dízel víztartalma alacsony.

Tekintse meg a termék katalógusát.

Egységek

LVUA ritkán használt nagy tartályokkal rendelkező fogyasztók, amelyekben a dízelt hosszú ideig „tárolják” (pl. vészhelyzeti aggregátorok), különösen hajlamosak a tartály padlóján lévő részecskeszennyezés formájában jelentkező erős szennyeződésekre, valamint megnövekedhet víztartalom a tartályban (pl. kondenzáció miatt).
Ha a rendszert beindítják, a szivattyú jellemzően eltávolítja a környező szennyező részecskéket, és a szűrő vagy a rendszer alkatrészei gyorsan eltömődnek. Ez általában a rendszer leállításához vezet. Az egység ezért nem alkalmas a rendeltetésére, ugyanakkor magas karbantartási és javítási költségei adódhatnak.
Továbbá, ha a tartályban hosszú ideig marad szabad víz, dízelszennyeződés keletkezik (mikroorganizmusok, például baktériumok, algák, gombák stb. képződése), amelyek szintén eltömíthetik a szűrőt és az alkatrészeket. A LowViscosity LVU-CD a vízmegsemmisítő funkciójával megakadályozhatja a dízel idő előtti és költséges ártalmatlanítását (amikor a dízelszennyeződés miatt használhatatlanná válik az üzemanyag).

LVU

A HYDAC LowViscosity LVU-CD-10 egysége mellékáramköri szűrésre szolgál. Eltávolítja a szilárd részecskéket és a szabad vizet a dízel üzemanyagból. Az LVU-CD-10 LowViscosity egység használata minimálisra csökkenti a rendszer szennyeződését és megakadályozza a rendszer költséges leállítását. Ez segít elkerülni a dízel üzemanyag korai és drága ártalmatlanításának szükségességét is.

Az LVU-CD-40 LowViscosity egység 950 kg / m3 alatti sűrűségű dízel üzemanyagok víztelenítő egysége. A víztelenítési folyamat a koaleszcencia elv szerint működik, ami azt jelenti, hogy az apró vízcseppeket nagyobb cseppekké egyesítik az egyesítő egységben, és a gravitációs erő segítségével elválasztják az üzemanyagtól. A LowViscosity LVU-CD-40 egységet általában mellékáramköri állapotban telepítik, de telepíthetőek beépített egységeként is, opcionális előszűrőként. Előnyök:

 • magasabb rendelkezésre állás,
 • költséghatékony víztelenítés.

Tekintse meg a termék katalógusát.

Helyhez kötött szűrőházak

A LowViscosity Coalescer LVH-CD-t a víz és a dízel üzemanyag elválasztására használják. Főként a depók közötti szállítás közben, ill. töltőállomásoknál vagy a motor ellátásakor használatos termék.

LVH

LVH-F

LVH-FAz LVH-F LowViscosity funkciója a dízel részecskeszennyeződésének kiküszöbölése. Kialakítása ideálisan alkalmas nagy mennyiségű szennyeződés megbízható eltávolítására egyetlen fokozatban, garantálva ezzel a szükséges tisztaságot.

 • Függőleges és vízszintes kialakítású ház
 • Legfeljebb percenként több ezer liter térfogatra
 • Dízelszűrés a finomítótól a tartályrendszerig

Tekintse meg a termék katalógusát.

LVH-CD

LVH-CDA LowViscosity Coalescer LVH-CD-t a víz és a dízel elválasztására használják.

 • Az szétválasztott elemeket nem pazarolja el
 • Vízüledék-cseppek az egyesülő elem külső oldalán
 • További vízelválasztás az elválasztó elemnél

Tekintse meg a termék katalógusát.