Kuplungok

csatlakozás és átvitel

Mess-,Anzeige,-Analysegeräte

Tekintse meg összefoglaló katalógusunkat.

Gyorsan oldható kuplungok

kiváló minőségű gyorscsatlakozó acélból, rozsdamentes acélból, sárgarézből vagy műanyagból, gyakorlatilag minden alkalmazási esetre

Gyakorlatilag minden folyékony közeg robusztus, gyors és biztonságos összekapcsolására alkalmas csatlakozások. Kérésre speciális megoldások is megvalósíthatók az alkalmazás igényeihez.

Változatok:

 • Quick Release Couplingslapos tömítés (szivárgásmentes), kúptömítés vagy gömbtömítés,
 • visszacsapó szeleppel vagy anélkül,
 • dugaszolható vagy csavaros tengelykapcsoló,
 • válaszfal, cső, tömlő vagy tömb integrációja,
 • opcionális porvédősapkával, porvédő dugóval,
 • opcionális kiegészítő nyomáscsökkentéssel (tengelykapcsoló maradék nyomás alatt).

Szállításra rendelkezésre álló anyagok:

 • horganyzott acél / cink-nikkel,
 • rozsdamentes acél 1.4571,
 • sárgaréz,
 • műanyag.

Választható tömítések:

 • NBR,
 • FKM (Viton)
 • EPDM.

Tekintse meg összefoglaló katalógusunkat.

Csatlakozó fékrendszerekhez – BP10

Quick Release Coupling for hydraulic breaking systemsA fékvezeték-kuplungot a hidraulikus fékrendszerekben való felhasználásra fejlesztették ki, a Franciaországban előírtak szerint.

A kapcsoló feleinek rögzítését precíziós gömbökkel hajtják végre. A szelepek lapos kialakítása garantálja az abszolút tömítést, a minimális olajveszteséget és a levegő beszorulásának elkerülését a kapcsolás során.

A tengelykapcsoló kialakítása összhangban van az NFU 16006 és az ISO 5676 szabványokkal.

Lapos csatlakozás – HF08, FF12 és FF16

A csúszó hüvely rögzítése egy előfeszített rugóval történik, csatlakoztatáskor vagy szétkapcsoláskor csúsztassa tengelyirányba a hüvelyt. A csatlakozó két felét precíziós bepattanó gömbök rögzítik. A csúszó hüvely külső barázdái lehetővé teszik a csatlakozó anya testének válaszfalakba történő beépítését, ezáltal lehetővé téve az egykezes működtetést. A lapos kialakítású szelepek garantálják a minimális olaj- vagy levegőveszteséget a csatlakozás vagy a szétkapcsolás során. A test rögzített szelepes dugattyúja magas szintű biztonságot nyújt. Ezen túlmenően a szelepeket az egyszerű tisztításhoz és a szennyeződés behatolásának megakadályozása érdekében tervezték. A szeleptest kicsi mélyedése megkönnyíti a dugó központosítását a kapcsolás során. Moduláris felépítésüknek köszönhetően a nemzetközi szabványoknak megfelelő csatlakozások széles választéka áll rendelkezésre.

Szintetikus csatolás – KN

A KN sorozat műanyag csatlakozóit az akkumulátorok karbantartó üzemeiben való felhasználásra tervezték. Itt főként az akkumulátorcellák feltöltésére és szellőztetésére használják őket. A csatlakozók kiváló minőségű műanyagból készülnek, nagy hő- és méretstabilitással. Ennek eredményeként felhasználhatók az orvostechnikai szektorban is, például dialízis üzemekben. A rugóval szerelt csúszó gallér tengelyirányban elmozdul a kapcsoláshoz és a szétkapcsoláshoz. A csatlakozó feleinek rögzítését precíziós gömbökkel hajtják végre. A csatlakozó kialakítása lehetővé teszi a csatlakozódugók használatát mind szeleppel, mind szelep nélkül egy szelepes foglalatban.

Csővezeték-csatlakozás- RS08

Az RS sorozatú csővezeték-csatlakozókkal tökéletes kapcsolatot létesítenek a légzsák nélküli, feltöltött hidraulika vezetékek között, és lehetővé teszik a leválasztást a közegveszteség nélkül. A csatlakozókat úgy csatlakoztatják, hogy az aljzatot (fix fele) és a dugót (laza fele) összecsavarják, amíg el nem érik az ütközőt. Ez kézzel kb. 20 bar nyomásig lehetséges; szerszám használata esetén a kupplung is csatlakoztatható vagy leválasztható, még akkor is, ha nagyobb nyomásnak van kitéve. Az aljzatot az opcionálisan kapható porvédő ház védi a szennyeződésektől és károsodásoktól.

Csavaros csatlakozó – HS04, HS08, HS10, HS12, HS20 és HS25

A HS sorozat csavaros csatlakozói egyszerűen összekapcsolják az aljzatot és a dugót. Robusztus felépítésük miatt különösen alkalmasak az építőipari gépek nehéz használati körülményeire. A csavaros csatlakozókat nyomás alatt mindkét oldalon legfeljebb 50 bar nyomással lehet összekapcsolni. Az önzáró csatlakozó menet megakadályozza a csavaros csatlakozás rezgések okozta meglazulását. A széles termékválaszték sokféle tengelykapcsolót kínál az építőipari gépekhez és a járműhidraulikához, valamint a mezőgazdasági gépek szektorához. Moduláris felépítésüknek köszönhetően számos olyan kapcsolat áll rendelkezésre, amelyek megfelelnek a nemzetközi szabványoknak.

Csavaros csatlakozó nagy nyomáshoz – HA10 és HA 16

Screw-type couplings for high pressureA HA sorozat csavaros csatlakozói különösen robusztus felépítésűek. Ennek eredményeként előre vannak meghatározva, hogy extrém körülmények között felhasználhatók legyenek építőipari gépeken. A csatlakozókat úgy kell összekapcsolni, hogy egyszerűen becsavarják az aljzatot és a dugót. A csatlakozó nem érzékeny a csőütésekre. A csatlakozó nyomás alatt csatlakoztatható: szerszám nélkül 50 bar-ig, szerszámokkal pedig 250 bar-ig.

Gyorskioldó tengelykapcsoló – HP04, HP08, HP10, HP12 és HP20

Quick Release Coupling Push-Pull typeA kettős célú csúszó gallér reteszelő helyzetben van beépített rugóval rögzítve. Tengelyirányban eltolható mindkét irányban történő összekapcsoláshoz vagy szétkapcsoláshoz. A dugaszolható csatlakozó két felét reteszelő gömbök rögzítik. A csúszó gallér rögzíthető gyűrűkkel ellátott válaszfalakban. Ez azt jelenti, hogy az aljzat egy elszakadt tengelykapcsoló funkcióját kapja. Ha egy dugót leszakítanak az így szerelt szerelvényről, akkor a rendszer automatikusan leválik és a szelepek elzáródnak, így elkerülhető a tömlővezeték károsodása és az esetleges olajveszteség. Moduláris felépítésüknek köszönhetően a nemzetközi szabványoknak megfelelő csatlakozások széles választéka áll rendelkezésre.

Kuplungok méréshez

TestPoint – a kicsi, gyors méréskapcsoló

A TestPoint egy kisméretű visszacsapó szelep, amely állandóan a hidraulikus rendszerben maradhat. A TestPoint használható a nyomás ellenőrzésére a rendszer működése közben, a rendszer szellőztetésére vagy a közegből történő mintavételre.
Ezen kívül vannak speciális visszacsapó szelepek is, amelyek nemcsak nyomásmérést, hanem a közeg hőmérsékletének mérését is lehetővé teszik.

Előnyök:

 • MesskupplungenA TestPoint összekapcsolása és szétkapcsolása megvalósítható a rendszer leállítása nélkül.
 • Nyomás, nyomáscsúcs mérések nyomásérzékelőkkel.
 • Szellőzés és mintavétel a rendszer működése közben.
 • Tiszta kezelés szivárgásmentes összekapcsolással és szétkapcsolással.

Adapter

Az adaptereket különféle interfészekkel rendelkező elemek csatlakozási elemeiként vagy további alkatrészek csatlakoztatására használják. Elérhető termékek:

 • adapterek mérőtömlők csatlakoztatásához M16x2 menettel,

 • adapterek különböző menetesorokhoz: 1620 – 1615 – 1215.

Weld adaptorHegesztő adapter

A hegesztő adaptereket mechanikus csatlakozó elemként használják, ahol a vizsgálati pontok vezetéknyílásait gyorsan, biztonságosan és olcsón kell felépíteni.

ReducerSzűkítő

Adapter a különféle vezetéknyílásokon lévő mérőeszközökhöz csavarozással történő csatlakoztatáshoz.

Közvetlen nyomtávú csatlakozás

 • Manométerek közvetlen csatlakoztatása:
 • Manométerek vakdugós csatlakoztatása:

Microbore hose DN2Mircobore tömlő DN2

 • A kedvezőtlenül lefektetett csővezetékek üzemi nyomásának és szellőzésének ellenőrzésére.
 • A csatlakozás létrehozható a csavaros tengelykapcsoló nyitásával.
 • Különböző hosszúságok 200 mm-től 5000 mm-ig.
 • Maximális nyomás: pmax 40MPa és pmax 63MPa nyomásfokozatokban.

Vakdugós csatlakozó csavaros csatlakozással

 • Forrasztásmentes csőcsatlakozáshoz a DIN 2353 szerint
 • Ellentétes oldalon: TestPoint-1620 (M16x2)

 

Mérési csatlakozások

Forrasztásmentes csőcsatlakozókhoz a DIN 2353 szerint:

 • T-kuplungok szerelt tengelykapcsolóval és vágógyűrűvel, anyacsavarral.

Csavaros csatlakozások

TestPoint csavaros csatlakozás

Standard változat fémből készült csavaros kupakkal, opcionális műanyag csavaros kupak.

 • Max. üzemi nyomás 63 MPa
 • Közegek: hidraulikus és más ásványi olaj alapú olajok,
 • Különféle csatlakozások választhatók.
 • Opció: rezgésállóság.