Letöltések, szoftverek

Dokumentumok

Ezen az oldalon megtalálja az áttekintő és a részletes katalógusokat.

Szoftverek

Akkumulátorok

ASPlight – akkumulátor méretezése egyszerűen

Az ASPlight egy egyszerűsített szoftver a HYDAC Accumulator Technology részlegétől, amellyel egyszerűen meghatározhatja az Önnek szükséges hidraulikus akkumulátor méreteit, például a nyomást, a térfogatot és hőmérsékletet az akkumulátor izotermikus vagy adiabatikus töltési folyamatához.

Az ASPlight elsősorban annak nyújt segítséget, akinek gyorsan kell meghatároznia egy nem bonyolult esetben az alapvető akkumulátorparamétereket vagy egyszerű körülmények között kíván egy akkumulátort méretezni. Az így nyert információk nagyban megkönnyítik a későbbi konzultációt az értékesítési tanácsadókkal.

Az ASPlight egy böngésző ablakon keresztül működik és nem igényel különösebb nyelvtudást. Használata egyszerű, egy zsebszámológéphez hasonló. A szimulációs görbék nem jeleníthetők meg.

Az ASPlight egy olyan intelligens alkalmazás, amely reális gázként modellez különböző közegeket és különféle mértékegységeket is tud kezelni. A maximális bemeneti nyomás 2500 bar. A kiegészítő információs mezők pedig segítenek az eredmény értelmezésében és az akkumulátor típusának kiválasztásában.

Az ASPlight sugóval rendelkezik, amely magyarázza működését és három számítási példát is tartalmaz.

A program elérhető az alábbi linken:
https://www.hydac.com/de-en/service/online-tools/asp-light/asp-light.html

Szűréstechnika

A HYDAC Filtertechnik részlegének elektronikus termékkatalógusának köszönhetően a megfelelő hidraulika vagy kenőolaj szűrő kiválasztása még sose volt ilyen egyszerű…

Az integrált szűrőszámító program meghatározza rendszere ideális szűrési megoldását és ezzel együtt megadja az Ön által választott termékkel kapcsolatos összes információt, ideértve például a műszaki adatokat, a termékadatokat, a teljesítménymutatókat, az alkatrészek listáját, a rajzokat és a 3D modelleket.

Mindezen információkhoz egy kattintással hozzáférhet és még párral egy testreszabott adatlapon össze is foglalhatja az alábbi lineken:
https://www.hydac.com/de-en/service/online-tools/filter-it2.html

Szűrőrendszerek

FluidMonitoring szoftver FluMoS light

A FluMoS light folyadékmegfigyelő szoftver egy szoftvercsomag, amely importálja, megjeleníti és feldolgozza HYDAC szenzorainak adatait. Egy időben akár 3 érzékelőt is csatlakoztathat.

A FluMoS a legújabb generációs HSI interfész érzékelőkkel (CS 1000, FCU 1000, MCS 1000, AS 1000, FMM, HYDACLab) és interfész nélküli érzékelőkkel (CS 2000, FCU 2000, FCU 8000) is használható.

A FluMoS light szoftver az alábbi adatokat szolgáltatja:

 • a mért értékek megjelenítése a számítógépen táblázatos és vagy grafikus formában,
 • naplófájlok tárolása,
 • naplófájlok feldolgozása Microsoft Excel segítségével.

Alkalmazások: az érzékelők által gyűjtött adatok távoli felügyelete, tervszerű megelőző karbantartás ütemezése.

A program letölthető az alábbi linken:
https://www.hydac.com/de-en/service/downloads-software-on-request/software/software-download/servicetechnik.html

FluidMonitoring szoftver FluMoS mobile

A FluMoS mobile szoftver segítségével hozzáférhet szenzorainak adataihoz Andorid rendszert futtató okoskészülékén. A FluMoS mobile egy olyan eszköz, amellyel mérési adatokat jeleníthet meg és tölthet le az FCU 1000 FluidControl és SMU 1200 SensorMonitoring egységeiről, megjelnítheti azokat táblázatos vagy grafikus formában és .dat formátumban tárolhatja mobil eszközén vagy felhőben.
A fájlok később feldolgozhatók FluMoS programban.
A program elérhető az alábbi linken:
https://www.hydac.com/de-en/service/downloads-software-on-request/software/software-download/servicetechnik.html

programozási segédletek

Az alábbi programozási segédlet megkönnyítheti a CS 1000 ContaminationSensor beállítását és integrációját a Siemens Controls S7-300 / S7-400 rendszereibe. A segédlet funkciómodulokból és programozási utasításokból áll. Letölthető az alábbi linken:
https://www.hydac.com/de-en/service/downloads-software-on-request/software/software-download/servicetechnik.html

Elektronika

 • HMG 4000 Firmware, kezelési útmutató, USB driver, PC szoftver
  A HMGWin-2 szoftver kényelmes és egyszerű csomag a HMG 4000 használatával rögzített görbék és naplók elemzéséhez és archiválásához vagy az adatok exportálásához, más programokba integrálásához, stb. Továbbá lehetőséget ad a HMG 4000 távoli működtetésére, közvetlen a számítógépéről, valamint mérések indítására, azok megjelenítésére.
 • HMG 2500 / 30×0 PC szoftver
  A HMGWin-2 szoftver kényelmes és egyszerű csomag a HMG 4000 használatával rögzített görbék és naplók elemzéséhez és archiválásához vagy az adatok exportálásához, más programokba integrálásához, stb. Továbbá lehetséges a HMG 2500 / 30×0 készülék működtetése, alapbeállításainak elvégzése, mérések online indítása, azok megjelenítése a PC képernyőjén.
 • HMG 2500 Firmware, kezelési útmutató
 • HMG 3010 Firmware, kezelési útmutató
 • HMG 3000 Firmware, kezelési útmutató
 • HMG frissítési útmutató
 • CMWIN PC szoftver
  Ezt a szoftver kifejezetten állapotfigyelő alkalmazásokhoz lett kifejlesztve.
  A HMGWIN 3000 funkciói mellett ez a szoftver lehetővé teszi a mért értékek kiolvasását, konfigurálását, beállítását állapotfigyelő szenzoroknál (HLB 1300, AS 1000, AS 3000, CS 1000) és állapotfigyelő eszközöknél (CMU 1000, CSI-F-10). A CMWIN része egy IEC 61131 szabványnak megfelelő programozási környezet, amely lehetővé teszi a CMU 1000 és CSI-F-10 programjainak fejlesztését üzemeltetését.
 • CMU 1000 Firmware, kezelési útmutató
 • CSI-F-10 Firmware, kezelési útmutató
 • HMG / CMU USB-Driver
  Ha egy HYDAC mérőműszert először csatlakoztat a számítógéphez USB-n keresztül, akkor először telepítenie kell az USB illesztőprogramot. A driver megtalálható a szállítási terjedelemben CD-ROM-on is.

  • frissítés az USB 3.0-val történő használathoz

Ha problémák merülnek fel a HYDAC mérőeszközével (HMG 510, HMG 3000, CMU 1000) a csatlakoztatásakor az USB 3.0-hoz, akkor az illesztőprogramot frissíteni kell.

 • nyomás és nyomás-hőmérsékelt szenzorok HDA 4000 és HDA 7000 CAN interfésszel
  A HDA 4000 és HDA 7000 nyomástávadók CAN interfésszel és a HDA 4000 és HDA 7000 nyomás- és hőmérséklettávadók CAN interfésszel megfelelnek a CANopen, J1939 vagy CANopen Safety szabványoknak, a meghatározott profilok és követelmények szerint.
  Az elektronikus adatlap (EDS) tartalmaz minden információt a mérőrendszer-specifikus paraméterekről, a mérőrendszer működési módjairól és a vonatkozó protokollok leírásáról. Az EDS fájl integrálható a CANopen hálózati konfiguráció segítségével a megfelelő beállítás érdekében.
  A CAN interfész kezelési útmutatója leírja a megfelelő érzékelő által támogatott funkciókat. Feltételezik a CAN, a CANopen, a CANopen Safety és a J1939 alapvető ismereteit.

 • HLT 1100 lineáris transzducer CANopen interfésszel
  A HLT 1100 lineáris transzducer CANopen interfésszel megfelel a CANopen szabványoknak.
  Az elektronikus adatlap (EDS) tartalmaz minden információt a mérőrendszer-specifikus paraméterekről, a mérőrendszer működési módjairól és a vonatkozó protokollok leírásáról. Az EDS fájl integrálható a CANopen hálózati konfiguráció segítségével a megfelelő beállítás érdekében.

Az elektronikához kapcsolódó útmutatók elérhetők az alábbi linken:
https://www.hydac.com/de-en/service/downloads-software-on-request/software/software-download/electronic.html

Rendszertechnika

EHCD vezérlőmodulok – paraméter konfigurációs szoftver

Konfigurációs szoftverünk lehetővé teszi a digitális vezérlőmodulok paramétereinek gyors és egyszerű konfigurálását.

Főbb jellemzői röviden:

 • táblázatorientált paraméterbeállítások,
 • paraméterkészletek mentése és betöltése,
 • monitor a folyamatadatok megjelenítéséhez,
 • 4 csatornás oszcilloszkóp funkció adatmentéssel,
 • távvezérlés funkció,
 • univerzális minden digitális EHCD vezérlőmodulhoz.

Az elérhető paraméterek betöltődnek, amikor a csatlakoztatott modult azonosítják, és a paramétertáblázatban megjelenik.

Az export funkció lehetővé teszi a paraméterkészletek exportálását a számítógépről a modulra.

Az offline üzemmód lehetővé teszi a felhasználó számára a paraméterkészletek számítógépen történő szerkesztését és mentését, akkor is, ha nincs modul csatlakoztatva.

A monitor funkció lehetővé teszi a folyamatváltozók, például a digitális bemenetek és kimenetek megjelenítését a jelenleg csatlakoztatott modulnak megfelelően.

Az integrált REMOTE CONTROL funkció lehetővé teszi a vezérlőmodul közvetlen vezérlését és a működtető működtetését magasabb szintű vezérlés nélkül.

A konfigurációs szoftver minden olyan Windows gépen fut, amelyre a Windows 2000 / XP / 7/10 telepítve van.

CAD

Bizonyos termékeink 3D-s CAD modellje különböző fájlformátumokban elérhetők az alábbi linken:

https://www.HYDAC.com/de-en/service/downloads-software-on-request/cad-dxf.html

Amennyiben nem találja, amit keres vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon!

Információk a funkcionális biztonságról

LETÖLTÉS